Als werknemer is het van belang dat je je uren zo goed mogelijk bijhoudt. Je uren bepalen namelijk je maandelijkse inkomsten. Meer uren betekend ook meer geld. Daarom is het van belang dat je werkuren zo goed mogelijk bijgehouden moeten worden. In deze blog vind je een aantal manieren om je gewerkte uren bij te houden.

1. Time trackers

Doormiddel van een time tracker kun je makkelijk bijhouden hoeveel uur je hebt gewekt. Een time tracker geeft je een duidelijk overzicht van de aantal gewerkte uren per taak, klant of project. Een time tracker voldoet vaak aan de eis van het Europese hof van justitie. Het voordeel van een time tracker is dat het makkelijk te openen is op je telefoon doormiddel van een applicatie. Doordat een time tracker app maar voor een functie dient, is het makkelijk om door de app te navigeren.

2. Excel

Veel bedrijven houden hun uren van werknemers bij via Excel. Het is een van de meest gebruikte uren regristratoren. Excel heeft echter wel het probleem dat het programma moeilijk te openen is op je mobiele telefoon. Ook is het niet ideaal om via je telefoon of tablet in Excel te werken. Excel een handig programma als je weet hoe je er mee overweg moet. Excel heeft veel functies en is daarom voor velen vaak lastig om te gebruiken.

3. Inklokken

De meest gebruikte fysieke time tracker is een inkloksysteem. Het apparaat begint met tellen zodra de werknemer inklokt doormiddel van een pasje, druppel of zelf een vingerafdruk. Een inkloksysteem telt het aantal uren van binnenkomst tot vertrek. Het is ideale time tracker voor werknemers die zich op locatie bevinden. Alleen is het lastig om dit apparaat te gebruiken wanneer werknemers veel vanuit thuis werken. Je kan wanneer je thuis bent niet jezelf fysiek inklokken op bijvoorbeeld het kantoor.

4. Je werkuren bijhouden via notities

Een makkelijke manier is om je gewerkte uren via notities bij te ouden. Vaak is het als werkgever nagenoeg onmogelijk om dit systeem te hanteren. Je kan als werknemer te makkelijk werkuren frauderen. Je werkuren op noties is alleen aangeraden voor particulier gebruikt en o jezelf een ruwe schets te geven. Je notities zijn altijd binnen handbereik omdat ze genoteerd staan op je mobiele telefoon.