Ben je van plan om een auto aan te schaffen voor je nieuw bedrijf? Dan is het verplicht om een zakelijke autoverzekering aan te schaffen. Benieuwd naar wat zo’n zakelijke verzekering juist is? Lees dan snel verder!

Een zakelijke autoverzekering, wanneer is dat nodig?

Als je je auto voor zakelijke doeleinden gebruikt, dan wordt dit aangegeven in je boekhouding. Dat wil ook zeggen dat je dan verplicht bent om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Een zakelijke autoverzekering is wat duurder dan een particulieren autoverzekering, maar biedt een betere dekking. Voor bedrijven is het echter wel aangeraden om de auto aan te geven, omdat een zakelijke autoverzekeringen een aantal voordelen biedt en je financieel dus meer gerustgesteld kunt zijn.

Een ruimere dekking van je bedrijfsauto’s

Misschien vraag je je wel af of het de moeite loont om je auto in je boekhouding aan te geven, en misschien denk je wel om geld te besparen als je dit niet doet, maar een zakelijke verzekering heeft een aantal bijkomstige voordelen. Door de ruimere dekking van een zakelijke autoverzekering heb je meer financiële zekerheid. Als bedrijf lease je vaak meerdere wagens en zijn er meerdere bestuurders die dus gebruik maken van deze wagens. Daardoor is de kans groter dat een ongeluk gebeurt. Om die reden is het dus aangeraden om voor een zakelijke autoverzekering te kiezen. Met tijd spaart een zakelijke autoverzekering je dus eigenlijk geld uit. Daarnaast zijn de premies aftrekbaar van je belastingen. Een reden te meer om voor een zakelijke autoverzekering te kiezen!

Op zoek naar de beste verzekering voor je bedrijf?

Je auto verzekeren doe je natuurlijk niet zomaar. En dat is maar goed ook. Er zijn zoveel verschillende autoverzekeringen beschikbaar, dat het soms erg moeilijk wordt om te kiezen. De kosten van een autoverzekering en de dekking kan enorm verschillen, daarom is het raadzaam je op voorhand goed te informeren. Zorg ervoor dat je kiest voor een autoverzekering die zowel voordelig als betrouwbaar is. Een verzekering waar je goed met de verzekeraars kunt communiceren zoals bij een Porsche autoverzekering. Dit is een verzekering met verzekeraars die oog en respect hebben voor de cliënt.