Je hebt misschien net een social media account aangemaakt om bijvoorbeeld je nieuwe bedrijf aandacht te geven of je wilt als influencer graag nog groter worden en meer volgers op Instagram of Youtube abonnees – Gebruikersnamen te krijgen. Er zijn hiervoor een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Je kunt natuurlijk voor de makkelijke weg gaan en in het begin of in een later stadium volgers kopen. Dit is voor de korte termijn handig, maar om meer volgers op Instagram te vergaren en ook te behouden is het beter om deze organisch te krijgen. Het ultieme doel is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je volgers actief zijn en bijdragen aan het laten groeien van jouw bedrijf of dienst.

Jouw aantal volgers vergroten

Er zijn een aantal aandachtspunten zodat je meer volgers op Instagram kan krijgen. Een groot aantal hiervan zijn ook van toepassing voor het krijgen van meer Youtube abonnees – Gebruikersnamen die je volgen. Ten eerste is het van belang dat je jouw pagina up to date hebt. Denk aan een biografie, profielfoto en alles wat erbij komt kijken om jouw merk een leven te geven. Om volgers te vergaren is het belangrijk dat je consequent content plaatst. Zo blijf je gezien worden en dus een actieve gebruiker. Denk hierbij ook aan passende hashtags om je bereik te vergroten. Check vooraf ook even welke dagen en tijden het beste zijn en plan jouw content eventueel van tevoren in.

Zorg ervoor dat jouw volgers blijven

Om meer volgers of Youtube abonnees- Gebruikersnamen te krijgen is het natuurlijk ook van belang om je account te promoten. Link naar je accounts via andere pagina’s. Het is natuurlijk leuk om te zien dat je veel volgers hebt en een aardig aantal likes binnengesleept, maar zorg er wel voor dat je vooral actieve volgers hebt. Deze zorgen namelijk voor interactie en dat is veel waardevoller. Door dicht bij jezelf of merk te blijven en rekening houdt met onder andere bovenstaande punten, kun jij ervoor zorgen dat jouw volgers aantal blijft groeien en je trouwe volgers krijgt.