De perfecte vloer uitkiezen, kan een behoorlijke opgave zijn. Er zijn steeds meer soorten vloeren die elks ook nog eens met meerdere opties komen. Als je het positief bekijkt, weet je dat het een enorme luxe is en je een vloer kunt leggen in je bedrijf waar je helemaal verzot op bent. Als je nog totaal niet weet wat voor soort vloer je wilt, kan het wel een lange zoektocht worden. 

Er wordt steeds meer en meer gekozen voor een gietvloer in professionele omgevingen. Voor eender soort bedrijf bestaat er de geschikte gietvloer. De twee meeste gekende gietvloeren zijn de epoxy en de polyurethaan, ook wel gekend als de PU, gietvloer. 

In alle soorten bedrijven speelt hygiëne een rol. Of je nu een bakkerij hebt, een horeca zaak of een garage. Het is belangrijk dat alles proper. Hiervoor zijn gietvloeren of grindvloeren de perfecte oplossing. Ze hebben geen groeven, scheuren of naden waardoor ze heel eenvoudig zijn in onderhoud. Verder is een gietvloer erg duurzaam en super hygiënisch.

De polyurethaan vloer is een iets of wat zachtere vloer in vergelijking met de epoxy vloer. Deze vloer is een populaire keuze voor woningen en kantoren. De vloer is een goede keuze voor horeca zaken, winkels en zelfs garages. Let wel op, de vloer is minder stevig dan de epoxy gietvloer waardoor je sneller krassen ziet op de vloer.

De epoxy gietvloer is harder dan de polyurethaan gietvloer en kan vele meer verdragen. Als er in je bedrijf wel eens wordt gewerkt met chemicaliën, zuren of andere afbrekende middelen, is deze vloer een uitstekende keuze. Er komen niet snel krassen op de vloer en hij kan zeker een stootje verdragen. Deze vloer is een goede keuze voor bakkerijen, slagers, garages en ook voor industriële omgevingen.