Een onderneming kan tegenwoordig niet meer zonder een eigen website. Iedereen zoekt nu namelijk meer informatie over een bedrijf op internet. Uw website is uw online visitekaartje en u wilt natuurlijk dat de site er goed uitziet. Het is mogelijk om zelf een website te maken, maar u kunt het ook uitbesteden aan een professional. We beschrijven de voor- en nadelen van beide mogelijkheden in dit artikel.

Zelf een website maken: de voordelen

Zelf een website maken is voordeliger dan uitbesteden. Het vergt echter wel heel wat tijd, zeker als u hier niet mee bekend bent. Als u zelf een website wilt maken, kunt u er het beste voor kiezen om dit te doen met een bestaand cms zoals WordPress. Het is dan mogelijk om zelf een thema te kiezen en u kunt de verschillende pagina’s eenvoudig aanpassen. Ook is het niet nodig om kennis te hebben van programmeertalen. Een zelfgemaakte website zal er echter zelden hetzelfde uitzien als een website die gemaakt is door een webdesigner.

Uitbesteden aan een professional

Als u kiest voor een webdesigner en expert in WordPress onderhoud, bent u vrijwel altijd verzekerd van een professionele website. Een webdesigner weet namelijk precies hoe hij de website moet maken en zorgt voor een perfect design. Zo krijgen bezoekers een goede indruk van uw bedrijf. Het inhuren van een WordPress specialist brengt uiteraard wel kosten met zich mee, maar het bespaart u ook een heleboel tijd.