Er zijn verschillende voordelen verbonden met een merknaam registreren. Deze willen we graag in deze tekst even met je doornemen. Veel startende ondernemers zijn nog niet helemaal op de hoogte van hoe dit precies in zijn werk gaat en wat de voordelen zijn die erbij komen kijken. Lees snel verder om te ontdekken hoe het in elkaar zit.

De voordelen van een registratie 

Wanneer je merkregistratie laat doen, dan wil je enkele voordelen hebben ten opzichte van mensen die het niet laten doen. Wanneer je als bedrijf een product op de markt brengt, dan wil je natuurlijk wel dat dit beschermd is. Andere mensen mogen niet zomaar mee aan de haal gaan. Als je merk voor bepaald gebied laten registreren dan is het daarbinnen beschermd en mag een ander hier niet mee ook de markt op. Denk bijvoorbeeld aan een registratie voor Nederland, Benelux of Europa. Zo kunnen andere bedrijven niet aan de haal gaan met je producten. 

Laat je merken registreren

We hebben al gezegd dat je je merk moet registreren, maar weet je al dat je je merk moet registeren? Namelijk, een bedrijfsnaam kun je wel in bezit hebben, maar de merken vallen daar dus niet automatisch onder. The Coca-Cola Company moest echt wel Coca-Cola en Sprite als merken registreren. Anders kon dat voor problemen gaan zorgen. 

Laat je over dit registeren nu eens informeren door de experts van intellectueeleigendom.nl. Ze vertellen je graag over de mogelijkheden in jouw situatie. 

Tips voor een startup 

Het is erg slim om een aantal dingen te doen, zodat het opstarten van een startup een stuk makkelijker gaat. Eigenlijk raden we je een aantal dingen af:

  • Sluit geen vakliteratuur af omdat een heleboel op internet te vinden is 
  • Werk met freelancers, maar biedt naar geruime tijd een tijdelijk contract aan
  • Wanneer je een kantoorruimte inricht doe dat dan met tweedehands kantoormeubels of maak ze zelf, pallets en steigerbuizen zijn erg handig om zelf meubels mee te maken en ook nog eens populair 
  • Maak gebruik van de voordelen van zakelijke tarieven als het gaat over het versturen van pakketten en het afsluiten van abonnementen voor telecommunicatie

In de eerste fase van je bedrijf kun je besparen om te investeren voor latere fases. Ook kun je minder belangrijke dingen onderaan het lijstje zetten en de meest belangrijke bovenaan. Blijf onze blogs volgen, want we hebben allerlei interessant informatie voor je om zakelijke processen te verbeteren