Allereerst is het wellicht goed om de term ‘payroll’ helder te definiëren. Kort gezegd geef je bij een payroll bedrijf het juridische werkgeverschap uit handen. Een payroll constructie kan veel betekenen voor jouw organisatie. Waarom? Lees daarover meer in deze blog.

Hou als organisatie meer tijd over door een payroll bedrijf in te schakelen

Bij een payroll constructie geef je administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap uit handen. Dit betekent dat je onder andere geen loonadministratie hoeft te doen: een tijdrovende klus. Uiteraard blijf jij degene die het personeel werft en instrueert. Dit is een ideale situatie. Veel organisaties en ondernemers hebben het immers erg druk en houden met payroll tijd over voor de sociale aspecten van personeel. Denk aan beter leiding geven, roosteren en meer. Daarnaast blijft er natuurlijk veel tijd over voor het ondernemen zelf. Ook ondernemen an sich is immers een tijdrovende klus!

Volledige ontzorging bij samenwerking met een payroll bedrijf

Wanneer je kiest voor een payroll bedrijf, heb je geen zorgen meer omtrent personeel. Dit omdat de payroll organisatie, zoals in de inleiding aangegeven, juridisch werkgever wordt. Dat houdt onder andere in dat alle risico’s van het hebben van personeel bij de payroll organisatie liggen. Daarnaast wordt de volledige administratie geregeld. Sociale premies en pensioenen worden afgedragen door de payroll professional. Salarisadministratie wordt geregeld en meer. Goed geregeld toch? Het enige dat jij als ondernemer of organisatie dient te doen, is het betalen van een maandelijkse factuur.

Kies altijd voor een expert op het gebied van payroll

Een payroll constructie is veelomvattend. Zoals je waarschijnlijk al hebt kunnen lezen, komt er veel bij kijken. Kies je voor samenwerking met een payroll bedrijf? Kies dan altijd voor een erkende specialist. Een specialist die zich houdt aan huidige wetgeving en alle aspecten van het ‘payrollen’ kent. Op die manier wordt de constructie gegarandeerd een succes voor jou en jouw organisatie.