Toen de Wereldgezondheidsorganisatie half maart COVID-19 tot pandemie uitriep, wist het management van Milt & Edie’s Drycleaners in Burbank, CA, dat ze hun werknemers en klanten moesten beschermen. Ze stelden maskers verplicht en hingen plastic schilden op bij elke werkplek waar klanten kleding afgaven. Dankzij de schermen kunnen klanten en werknemers elkaar zien en gemakkelijk praten, maar hoeven ze zich geen zorgen te maken dat er op hen wordt geniest of gehoest.

Plexiglas scheidingswanden zijn tegenwoordig schijnbaar overal te vinden — kruidenierswinkels, stomerijen, ramen van restaurants waar men kan afhalen, discountwinkels en apotheken. Ze worden onder andere aanbevolen door de CDC en de Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Lees er meer over. 

Hoe goed werken barrières?

Door COVID-19 is de plexiglashandel nu booming. De verkoop van plexiglas, en het handelsmerk plexiglas, is twee tot drie keer gestegen ten opzichte van de $ 250 miljoen omzet van maart tot mei 2019, volgens statistieken die zijn verstrekt door de International Association of Plastics Distribution.

Ondanks de wijdverspreide aanbevelingen voor de plexiglasbarrières en hun wijdverspreide gebruik, ontbreekt onderzoek naar hoe goed ze werken om de verspreiding van COVID-19 te vertragen, zeggen deskundigen.

Hoe draag je een gezichtsmasker?

Gezichtsmaskers helpen je en anderen te beschermen tegen het verspreiden of oplopen van COVID-19. Het is echter belangrijk om de juiste stappen te volgen om ervoor te zorgen dat je het masker of je gezicht niet besmet.

Hoewel barrières bescherming bieden tegen grote druppels die door hoesten of niezen worden verspreid, kan het coronavirus ook worden verspreid via kleinere druppels die in de lucht hangen.

Een deskundige zegt dat de plexiglasschermen op dezelfde manier werken als gezichtsschermen. “Gezichtsschermen houden de grote druppels tegen,” zegt William Ristenpart, PhD, een professor in de chemische technologie aan de Universiteit van Californië, Davis. Evenzo zouden plexiglasschermen “minder effectief zijn tegen de overdracht van aërosolen” dan tegen de overdracht van druppels. “

Plexiglas kan binnenkort ook op restauranttafels worden gebruikt. Een Frans bedrijf produceert Plex’Eat, beschermende plexiglas bubbels die aan het plafond hangen en de hoofden van individuele eters omsluiten. Maar of we dit laatste moeten willen……

Dus plexiglas kopen  is voor restauranthouders een slimme zet.