Er zijn uiteenlopende manieren om aan je zakelijke relaties te laten weten dat je de samenwerking bijzonder waardeert. Daarbij is het zo dat je voordeel eruit kunt halen wanneer je dit doet. Want als je een goed relatiegeschenk stuur aan je relaties, dan zullen ze je als een positieve partner zien en dat is goed als het gaat om de zichtbaarheid. Wanneer er zich zakelijke kansen voor zullen doen, dan denken ze eerder aan je. En meer van dergelijke mogelijke voordelen. Een pakket versturen is dan een goede optie wanneer de zakelijke klant ver in den lande van jou vandaan gevestigd is. Een andere mogelijkheid is het om zelf de geschenken te gaan brengen. In coronatijd gaan de mensen eerder over tot het sturen van pakketten, zo hebben we gemerkt. 

Welke relatiegeschenken zijn populair? 

Het is leuk om te zien dat er zoveel geschenken zijn die in goede aarde vallen. Soms is het voor beginnende ondernemers niet gemakkelijk om er achter te komen welke geschenken nu werkelijk geschikt zijn. Er is veel prul verkrijgbaar dat direct na ontvangst onder in een la verdwijnt. Zo is er niet echt een positieve associatie met je bedrijf; als je prul geschenken geeft. Gelukkig is er wel informatie over welke zaken wel gewaardeerd worden. Denk daarbij aan: schrijfwaar als pennen, accu´s om de mobiele telefoon onderweg mee op te laden, usbsticks met genoeg gb erop en ook bureauartikelen worden graag in ontvangst genomen. 

Personaliseer

Het dus goed om praktische zaken aan je zakelijke relaties te geven. (Natuurlijk is een waardebon voor een hotel ook erg leuk.) Het is wel belangrijk dat je de producten laat personaliseren. Zet de naam van je bedrijf erop of een persoonlijke boodschap; doe er een kaartje bij. Zo maak je het een stuk persoonlijker voor je zakelijke relaties. Dat scoort echt. Dus onthoudt: praktisch en persoonlijk is een gouden combinatie als het om relatiegeschenken gaat!