Het is goed om te weten waar je recht op hebt als je letselschade hebt opgelopen. Wanneer je letselschade hebt en je daardoor beperkt bent geraakt waardoor je bijvoorbeeld fysiotherapie moet vergoeden of geld misloopt omdat je niet meer je werk kunt doen heb je recht op een compensatie.

Kom ik in aanmerking?

Voor vele mensen die een ongeluk hebben moeten doorstaan is het maar de vraag of ze in aanmerking komen voor een vergoeding bij letselschade. Wanneer je in een ongeluk terecht komt waarbij je er zelf niks aan kon doen om dit te voorkomen, ligt de schuld bij iemand anders en is het antwoord vaak ja wanneer je recht hebt op een schadevergoeding bij letselschade. Alle kosten die gemaakt moeten worden als gevolg van dit letsel wat is opgelopen moet worden vergoed door de persoon die hier verantwoordelijk voor is. Dit kan van alles zijn, zodra er ergens lichamelijke of geestelijke beschadiging is opgelopen wordt dit vaak gezien als ongeval of ongeluk. Vaak is de ernst van de zaak al meteen te zien, maar soms wordt er pas na een aantal dagen of soms wel weken pas bekend wat er precies aan de hand is. Daarom is het verstandig om naar een arts te gaan.

Geestelijke schade kan enorm zijn

Niet alleen fysiek, maar ook mentaal kan een gebeurtenis van een ernstig ongeval een grote impact hebben op je mentale gesteldheid. Letselschade kan op allerlei manieren gebeuren. Zulke gebeurtenissen kunnen een enorme invloed hebben op je mentale gesteldheid, je kunt bijvoorbeeld extreme trauma’s oplopen die pas na een paar jaar door middel van hoge emoties te ervaren zijn. Wanneer je bijvoorbeeld bent mishandelt, kan het lastig zijn om iemand nog te durven vertrouwen of alleen over straat te gaan. Dit zijn alleen al enkele voorbeelden van dingen die je in je dagelijkse leven kunnen belemmeren. Hierom is het altijd goed om met een professional te gaan praten die hiermee kan helpen. En gezien de kosten hiervan vrij hoog kunnen oplopen kun je er snel voor in aanmerking komen om een letselschade vergoeding te krijgen. Twijfel dus niet om naar een advocaat te gaan die je hierbij advies kan geven.