Engels is met afstand de taal waarmee je je wereldwijd verstaanbaar te maken. Een cursus Engels voor beginners kun je nu ook heel gemakkelijk online volgen. Het grote voordeel daarvan is natuurlijk dat je niet op een vaste dag of avond naar een locatie moet waar je Engelse les krijgt. Je kunt studeren waar en wanneer je maar wilt. Dit vergt uiteraard wel meer discipline omdat je minder een stok achter de deur hebt om je lessen te volgen.

Wat heb ik aan een online cursus Engels voor beginners?

Het kan erg handig zijn om je in het Engels verstaanbaar te maken als je met enige regelmaat in het buitenland bent voor vakantie of werk. Het is erg onhandig als je jezelf met handen en voeten verstaanbaar moet maken. Zeker als er een noodsituatie is waarin je met spoed een dokter of de politie nodig hebt is het prettig als je meer kunt roepen dan “police” of “doctor”. Ook als je in een land bent waar Engels de voertaal is vinden de lokale bewoners het fijn als je hun taal spreekt.

Heb ik een bepaalde vooropleiding nodig voor een online taalcursus?

Over het algemeen heb je geen specifieke vooropleiding nodig als je online taalcursussen wilt volgen. Wel is het natuurlijk handig als je Nederlands goed is zodat je de lesstof gemakkelijker kunt begrijpen. Als je taalgevoel hebt, zal het aanleren van een vreemde taal je makkelijker afgaan dan wanneer dit niet het geval is. Het is belangrijk om de basis in ieder geval goed te leren en te doorgronden. Daarna gaat het formuleren van zinnen vaak vanzelf. 

Wees niet bang om een vreemde taal te spreken

Als je een cursus Engels voor beginners hebt gevolgd vind je het misschien eng om daadwerkelijk Engels te spreken. Maar vergeet niet dat degene die je aanspreekt geen woord Nederlands spreekt terwijl jij de moeite hebt genomen om een vreemde taal te leren. Als je er niet uitkomt omdat je een woord niet weet kun je proberen het woord te omschrijven. En anders kun je altijd nog de Google translate app op je smartphone zetten om je uit de brand te helpen met een moeilijk woord of een lastige zin.