Heb je een professionele website laten maken door een webdesigner? Mooi, maar dit heeft je waarschijnlijk veel geld en tijd gekost. Het hebben van een professionele website voor je onderneming is erg belangrijk. Je kunt op deze manier contact hebben met je klanten en een digitale thuisbasis bieden voor je onderneming. Met een professionele website kun je natuurlijk het relatiebeheer in gang zetten met je klanten. Echter, moet dit wel beveiligd worden en moet de website over het algemeen veilig zijn. Maar hoe veilig is je website nu eigenlijk? Veel mensen kijken hier niet naar, of hebben hier helemaal geen kennis over. Met een quickscan website krijg je die kennis, maar wat is een quickscan website precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat is een quickscan website precies?

Met een quickscan website krijg je een duidelijk inzicht over je website. Je krijgt direct een indicatie van hoe veilig je website nu eigenlijk is. De quickscan website brengt de veiligheid van je website volledig in beeld. Zo weet je precies hoe veilig je website is en wat er nog aan moet gebeuren. Welke stappen je moet ondernemen om je websitebeveiliging naar een hoger niveau te tillen verschilt per website. Je kunt op deze manier gerichte maatregelen treffen, zodat je voorkomt dat hackers op je website kunnen komen. Jaarlijks zijn er duizenden ondernemers het slachtoffer van cybercriminaliteit. Dit heeft nare gevolgen voor je onderneming en is het erg belangrijk dat je dit tegen gaat. Hackers kunnen namelijk belangrijke documenten stelen, of zelfs je website offline halen.

Stappen ondernemen

Blijkt uit de quickscan website dat je website kwetsbaar is voor cybercriminaliteit? Dan is het tijd om aan de slag te gaan en dit fors aan te pakken. Het kan zijn dat je hier geen ervaring mee hebt en kan het juist handig zijn om een derde partij in te schakelen. Een persoon met een IT achtergrond weet precies hoe je de veiligheid van je website omhoog kunt schroeven. Op deze manier voorkom je data lekken en is dit van groot belang voor je onderneming.