Hoewel veel kinderen gebruik maken van portofoons om buiten te spelen met vrienden, is het ook in te huren door een bedrijf of voor een evenement. Denk aan een portofoon huren voor beveiliging in de evenementenbranche, of voor een vlekkeloze communicatie binnen je bedrijf. Wist je dat het bereik van portofoons tot wel een aantal kilometers lang is? Dit is dus perfect voor een groot evenement. Overigens is het ook zo dat je door middel van portofoons met meerdere personen tegelijk kunt communiceren. Als je een team aan beveiliging hebt, kun je deze met één knop bij elkaar roepen zodra dit nodig is. Dit kan enorm veel schelen in stressvolle situaties waarbij gelijk gehandeld moet worden.

Verschil mobiele telefoon en portofoon

De zekerheid bij het gebruik van een portofoon ligt een stuk hoger dan bij een mobiele telefoon. Alleen al om deze reden kun je beter een portofoon huren voor de beveiliging van een evenement of communicatie in een bedrijfshal. Zo is een portofoon niet afhankelijk van een provider en kun je tijdens een stroomstoring gewoon gebruik blijven maken van de portofoons. Hetzelfde geldt bij een grote drukte waarbij vaak het bereik van een telefoon wegvalt. Een portofoon huren is dus een stuk meer betrouwbaar. Overigens heeft een portofoon een stuk meer gemak dan een mobiele telefoon. Je hoeft maar op één knop te drukken en je hebt al toegang tot directe communicatie met een ander.

Extra functies afhankelijk van doel

Je kunt een portofoon huren voor diverse doeleinden. Hier kunnen dan ook verschillende wensen op worden afgesteld. Zo kun je een extra functie toevoegen zoals oortjes. In de beveiliging bij een evenement is dit erg handig. Zo kun je de andere persoon beter verstaan en hoef je de portofoon niet bij je oor te houden. Je kunt ook een portofoon huren voor in de zorg. Hierbij wordt vaak een waterdichte functie toegevoegd. Aangezien er weinig geproduceerd hoeft te worden én je lang met een portofoon kunt doen, is het een duurzame optie. Vooral in de huidige samenleving is dit een punt waar goed op gefocust moet worden.