De meeste horecaondernemers weten dat ze tegenwoordig niet meer zonder een goed en slim kassasysteem kunnen. Behalve dat het de klanttevredenheid vergroot, omdat gasten veel minder hoeven te wachten, heeft het nog veel meer voordelen. In dit artikel vertellen we over het voordeel van inzicht en rapportage en hoe je dat kunt gebruiken. Lees dus snel verder!

De mogelijkheden van een kassasysteem

Op een modern kassasysteem kun je uiteraard met klanten afrekenen, bestellingen invoeren en reserveringen bijhouden. Maar je kunt ook je voorraad op elk moment checken, je kunt de prestaties van je personeel in één oogopslag zien en als je systeem een rapportagefunctie heeft, kun je overal en altijd de cijfers naar boven halen die je nodig hebt om je bedrijf goed te laten functioneren. 

Tip: https://untill.nl/pos-systeem-horeca/

Inzicht

Een goed kassasysteem biedt inzicht aan de horecaondernemer. Ze kunnen op maat voor je worden gemaakt, of je nu een snackbar of een hotel hebt. Je kunt er de boekhouding aan koppelen, de reserveringen in regelen en je kunt er je voorraad in beheren. Het is, met andere woorden, het kloppend hart van je bedrijf. 

Via de rapportagefunctie kun je zelf rapportages maken van de prestaties van je personeel. Je ziet op die manier wie het beste presteert en wie juist wat achterblijft. Je kunt dan gericht werken aan een oplossing met de minder goed presterende personeelsleden. Verder zie je wat de producten zijn die goed verkopen en welke producten juist niet lopen. Op die manier kun je snel schakelen en bijvoorbeeld je menu aanpassen. Daarnaast loop je ook veel minder kans dat producten op zijn omdat je op elk moment kunt zien wat de voorraad is. 

Doordat al deze gegevens gemakkelijk beschikbaar zijn kun je veel sneller beslissingen nemen en bijsturen indien nodig. Of het nu op het gebied van personeel, voorraad of gerechten is. Het zorgt voor overzicht bij jezelf en bij je personeel, en je kunt veel flexibeler werken. Dat is toch iets dat gasten in de horeca van je verwachten. 

Uitgelicht: https://untill.nl/producten/kassasystemen-horeca/

Tablets gebruiken

Sommige kassasystemen bieden ook de optie om je kassasysteem uit te breiden met tablets. Op die manier kun je het personeel de bestellingen en betalingen laten verwerken op hun tablets, waardoor het direct in het systeem wordt opgeslagen. Dit scheelt je veel tijd en dus ook geld. Je kunt zelfs overwegen om de klanten zelf hun gerechten op een tablet te laten kiezen en bestellen. Sneller en flexibeler dan dat wordt het niet!