Als je een desktop of laptop computer hebt, dan dient deze, net als elk ander stukje techniek, goed onderhouden te worden. Er zijn verschillende manieren waarop je je computer kunt onderhouden, in deze leuke informatieve blog gaan we dieper in op welke dingen je thuis zelf kunt doen. Nota bene: mocht je er niet zelf uit komen? Dan kun je altijd terecht bij diverse bedrijven. Wij raden zelf Computer Expert aan, gespecialiseerd in computerreparatie in de regio Leeuwarden.

1. Software onderhouden

Software zijn de programma’s en applicaties die je op je computer hebt staan. Dit zijn programma’s zoals Google Chrome en Microsoft Windows. Om ervoor te zorgen dat deze programma’s én je computer optimaal blijven presteren, is het belangrijk dat je de software regelmatig controleert op nieuwe versies en, indien deze beschikbaar zijn, je deze download en installeert.

Zorg er ook voor dat je niet teveel schijfruimte in beslag neemt. Als je bijvoorbeeld een hele volle opslag hebt, dan kan dit ook de computer trager maken. Mocht je veel foto’s, video’s, films en games hebben, sla deze dan op op een externe harde schrijf of in een cloud storage.

2. Hardware onderhouden

Naast software bestaat een werkende computer ook uit hardware. Hardware zijn de fysieke objecten die onderdeel uitmaken van je computer, denk hierbij aan de muis, het toetsenbord, de speakers, de monitor en de behuizing. Maak je geen zorgen, je zult de individuele onderdelen in de behuizing niet stof te zuigen of te boenen!

Het toetsenbord en de muis zijn echter wel goed om soms een kleine schoonmaak te geven. Om het gebruiksplezier optimaal te houden, wil je geen kleverig toetsenbord of stroeve muis! De handen verzamelen veel vuil en bacteriën, en wanneer je hiermee je toetsenbord en muis aanraakt, zul je merken dat deze geleidelijk steeds meer vuil gaan accumuleren.