In Nederland is het zo dat je een paar stappen moet ondergaan voordat je je eigen bv kan oprichten. Nu heb je geluk dat je in Nederland woont, want het is namelijk heel gunstig om een bedrijf te beginnen in Nederland. Het is namelijk zo dat je de eerste paar jaar weinig belasting betaalt en dat er nog andere motiverende factoren zijn vanuit de overheid om een bedrijf te beginnen. in deze blog gaan we hebben hoe jij je eigen BV op kan richten.

Schrijf een bedrijfsplan

Je hoeft niet perse een bedrijfsplan te schrijven, maar het helpt zeker. In een bedrijfsplan staat bijvoorbeeld wat je gaat verkopen en produceren, wie je klanten zijn, hoe je de financiering gaat regelen. Deze aspecten van het bedrijfsleven moet je alvast uitstippelen. Dit soort dingen moet je weten, want dan is je kans om te slagen hoger.  

Kies een bedrijfsnaam

Voordat je bij de Kamer van Koophandel kan worden ingeschreven, is het belangrijk om een bedrijfsnaam te bedenken. Je kan namelijk niet worden ingeschreven als je geen naam voor je bedrijf hebt. Bedenk dus voordat je bij de KVK langs gaat een goede naam die past bij je bedrijf.

Registreren bij de KVK

Nu je een bedrijfsnaam hebt gekozen en een bedrijfsplan hebt geschreven is het tijd om te registreren bij de Kamer van Koophandel. Als je al je gegevens hebt doorgestuurd aan de Kamer van Koophandel zullen zij deze doorsturen naar de Belastingdienst. De Belastingdienst geeft jou dan een btw-nummer. Met dit btw-nummer kun je klanten factureren. Daarnaast is het ook een identificatienummer voor de Belastingdienst. Dus als jij communiceert met deze dienst, dan is het handig om altijd je btw-nummer te vermelden. Wanneer je een werkgever bent, dan moet je je bij de Belastingdienst als zodanig registreren, zodat je uiteindelijk lonen kunt betalen.

Conclusie

Het is dus van belang, dat je als eerst een bedrijfsplan schrijft. Kies daarna een bedrijfsnaam. Als deze is gekozen, dan kun je je registreren bij de KVK, waarvan je dan je btw-nummer zult krijgen. Nadat je dit nummer in ontvangst hebt genomen, registreer je je als werkgever. We hopen dat deze blog je heeft geholpen bij het BV oprichten. Blijf ons volgen voor meer zakelijk nieuws!