We kunnen anno 2021 niet meer om cryptocurrency heen, met name Bitcoin is nog altijd de meest populaire crypto. Iedereen weet wat Bitcoin is of heeft zelfs al Bitcoin. Bitcoin is ontstaan in 2008 en is sindsdien exponentieel in waarde gestegen. Van enkele cent op het begin, naar inmiddels een paar tienduizenden euro’s. De Bitcoin koers schommelt heen en weer. De ene dag kan hij dus 30.000 euro zijn, maar binnen enkele dagen net zo goed 50.000 euro. Het kan dus alle kanten op, maar hoe kan dat eigenlijk. Hoe komt het dat de Bitcoin stijgt? Of daalt? Begrijpelijke vraag! Ben je benieuwd naar het antwoord? Lees dan vooral verder. We gaan het je uitleggen.

Bitcoin wordt populairder en populairder

Waar vroeger alleen de echte technische mensen Bitcoin hadden of van het bestaan afwisten, is dat vandaag de dag natuurlijk helemaal anders. Iedereen weet wat het is en Bitcoin is dan ook bekender dan ooit. Niet alleen meer mensen omarmen of investeren in Bitcoin, ook steeds meer (grote) bedrijven nemen deze digitale valuta serieus en investeren dan ook flink. Wanneer er wordt geïnvesteerd in Bitcoin, stijgt de waarde met zich mee. Hoe meer mensen het dus kopen, hoe hoger de koers. Daarbij zorgt het ook voor veel vertrouwen wanneer grote bedrijven als Paypal Bitcoin al omarmen.

Het geloof wordt groter

Steeds meer mensen omarmen dus Bitcoin. Net zoals bij eigenlijk al het andere om ons heen, geldt dat hoe meer mensen geloven in het product, hoe groter de kans is dat het bijvoorbeeld daadwerkelijk gebeurt. Zo is dit niet anders bij Bitcoin. Van nature is Bitcoin een betaalmiddel, dit wordt soms vergeten. Wanneer meer mensen daadwerkelijk geloven in deze munt, hoe groter de kans op succes en hoe de koers wil zal gaan stijgen.

Ook investeren in Bitcoin?

Wil jij ook mee met het succes van Bitcoin en lijkt investeren in Bitcoin je wel wat? Begrijpelijk! Zelfs als nieuweling kun je prima investeren in Bitcoin. Lees je vooraf wel goed in. Hoe meer kennis je hebt, hoe meer kans op een succesvolle investering. Bitcoin koop je bij online exchanges. Er zijn er veel, en bij elke exchange krijg je weer een andere hoeveelheid Bitcoin voor dezelfde euro. Ben je benieuwd naar de beste prijzen? Crypto vergelijken van exchanges doe je bij Descrypted.com!