Ben jij van plan een website op te gaan zetten en wil je weten wat je daar allemaal voor nodig hebt? Bij een website bouwen komen veel verschillende dingen kijken zoals je creativiteit, hoe jij wilt dat de website eruit komt te zien en wat je boodschap precies is. Wel is het belangrijk dat je ook goed kijkt naar een beveiliging van je website! Je wilt niet dat je website gehackt kan worden en je vervolgens je harde werk kwijt bent. Alleen wat  moet je hiervoor weten?

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL-certificaat bestaat al heel erg lang, al sinds 1995. Een SSL-certificaat is een beveiligingsprotocol dat tussen verschillende servers werkt. Zo is de beveiliging erg goed tussen de bezoekers van de website en de website zelf met de server. Het beveiligingsprotocol wordt steeds meer ontwikkeld ieder jaar en werd overgenomen door een ander systeem, dit wordt het TLS systeem genoemd. Alleen door de bekendheid van het SSL-certificaat wordt het altijd nog met de oude naam benoemd.

Een SSL-certificaat heb je in verschillende soorten en maten en kan dus op verschillende manieren voorkomen. Voor de interne doeleinden zijn er drie verschillende soorten die het meest gebruikt worden. Alleen hoe zijn deze van elkaar te onderscheiden? Deze onderscheid je door de manier dat de aanvraag gevalideerd wordt.

Wanneer is een SSL-certificaat nodig en is het verplicht? Door heel erg veel mensen die een eigen website willen starten wordt er gedacht dat een certificaat alleen nodig is al de bezoekers van de website gegevens achterlaten via de website. Dit kan zowel zijn via een account door inloggen, of door het invullen van een formulier bij het bestellen van een pakketje bijvoorbeeld.

Dit is alleen niet zo, een SSL-certificaat werkt namelijk twee kanten op. De SSL-beveiliging zorgt er namelijk voor dat de informatie die wordt opgestuurd naar de website, niet meegelezen kan worden door hackers. Ook zorgt het er voor dat zodra de informatie die gestuurd is, of verzonden vanaf de website, niet meer kan worden aangepast door iemand voordat het zijn doel bereikt.

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat mensen meer vertrouwen hebben in jouw website zodra ze iets van gegevens zullen geven, hierdoor zal je dit meer bezoekers en klanten opleveren dan een niet beveiligde site. Een SSL-certificaat is dus essentieel voor jouw nieuwe website die je gaat ontwikkelen.

Een website bouwen

Nu je weet hoe je dit systeem online kan maken, is het belangrijk dat je ook weet hoe je de website kan maken. Een sitebuilder kan jou helpen met een website maken. De sitebuilders heb je verschillende pakketten. De ene heeft meer dan de andere, dit is niet altijd slecht. Je hebt het kleinste pakket waarbij je website uit één pagina kan bestaan, waarbij je leuke templates krijgt en je 1GB aan ruimte hebt op de site. Terwijl het grootste pakket 100 GB aan ruimte heeft, een onbeperkt aantal aan pagina’s en heel erg veel templates. Zo kan je goed kijken welk pakket bij jou past en wat jij precies nodig hebt!