Er zijn een aantal stadia die doorlopen moeten worden wanneer je een product succesvol op de markt kunnen brengen. In deze blog willen we graag een aantal punten noemen waar je snel je voordeel mee kunt doen. Een product verpakking laten maken is bijvoorbeeld een goed idee om je product zo eigenzinnig en compleet mogelijk in overeenstemming met jouw creatieve ideeën op de markt te kunnen brengen. Lees snel verder en ontdek hoe het zit.

De conceptfase 

Voordat je actief aan concreter modellen begint te bouwen is het erg belangrijk om de concept waar ze op een goede manier door te lopen ofzo allerlei interessante ideeën te overwegen en innovatie na te streven.

De uitwerkingsfase 

Je wilt uiteindelijk het concept dat je hebt verzonnen, uitwerken in een theoretisch model. Op deze manier kun je gaan kijken hoe de uiteindelijke vormen van het product gaan worden. 

Bouwfase

Vanuit het uitgewerkte concept ga je een daadwerkelijk modelbouwen en dit kun je gaan testen met verschillende gebruikers. Op deze manier wordt het duidelijk of het een handig te hanteren product is of dat er misschien nog aanpassingen gedaan moeten worden. 

Verpakking en verdere grafische uitwerking 

Wanneer het product getest is, dan kun je er de uiteindelijk vorm aan geven. Ook de verpakking kan op dit moment serieus opgepakt worden. Je kunt dit laatste uitbesteden aan een partij, maar het ook zelf produceren. 

Wanneer je de verpakking uitbesteed, dan komen de experts van het bedrijf bij je langs om vragen te stellen over wat precies de afmetingen moeten zijn en hoe de grafische uitwerking van de verpakking moet worden. Op basis van het eerste gesprek maken ze een dummy en daar kun je feedback op geven en vanuit de feedback gaan ze weer verder werken totdat uiteindelijk de definitieve verpakking op je bureau ligt.

Het voordeel van het uitbesteden van het verpakkingsontwerp is natuurlijk dat je hier geen tijd aan kwijt bent.