Een van de eerste keuzes die je zou moeten maken als je een workshop begint, is dat systeem ga ik gebruiken? Er zijn veel verschillende systemen op de wereld waarmee je een webwinkel kan maken en beheren. Sommige mensen zien door de bomen het bos niet meer. Daarom geven we je op deze pagina enkele tips, en kan je er meer vinden op onze website webwinkels.nl. Een webwinkelsysteem dan moet je namelijk goed over nadenken, want met een beetje geluk kan je er dan jaren gebruik van maken, zonder dat je over hoeft te stappen op een ander systeem, iets wat veel tijd en moeite kan kosten.

Het meeste gebruikte webwinkelsysteem

Het meest gebruikte webwinkel software op de wereld is Magento. Dit is tevens de meest uitgebreide software. Veel websites maken gebruik van dit systeem omdat je hier werkelijk alles mee kan maken. Als je een webshop op maat wil laten maken, wordt er bijna altijd gebruik van gemaakt van Magento. Alleen is de eerste investering vaak aardig hoog. De maandelijkse kosten vallen wel mee maar je moet iemand betalen om het allemaal goed voor je op te zetten, je kan dit natuurlijk ook zelf leren bij dat zou vaak werden de hele tijd duren uit

Handige Saas software

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om gebruik te maken van zogenaamde esaa-es software. Dit is software die je eigenlijk huurt, je betaalt een maandelijks bedrag om gebruik te maken van het webwinkels systeem dit heeft als voordeel dat je niet veel hoeft te sturen op het begin, maar heeft als nadeel dat je niet beschikt over alle functionaliteiten die je met Magento bijvoorbeeld wel zou hebben.

Kies voor lightspeed

Één van de meest gebruikte webwinkelsoftware die je kan gebruiken tegen een maandelijks tarief is een webshop met lightspeed. Maar maak hier ook veelvuldig gebruik van omdat de functionaliteiten uitgebreid zijn en het maandelijkse bedrag wel meevalt als je al een aardige omzet draait. Luit speelt staat bekend om de goede mogelijkheden op het gebied van seo en de mogelijkheden om je webwinkel te koppelen aan de vele marketingkanalen waaronder ook vergelijking websites bijvoorbeeld. Daarnaast kun je gebruik maken van handige templates die je eenvoudig zelf in kan richten.