Elke onderneming loopt het risico dat belangrijke informatie kan uitlekken. Het kan immers voorkomen dat een medewerker per ongeluk een bestand met belangrijke gegevens naar de verkeerde ontvanger verstuur. In dat geval komt de gevoelige informatie in de verkeerde handen. De impact van dit voorval kan ontzettend groot zijn. Met FileCap ben je ervan verzekerd dat bestanden en encrypted e-mails alleen voor de juiste ontvangers beschikbaar zijn. Dankzij e-mail beveiligen met FileCap ben je in staat om op een veilige manier gevoelige informatie te versturen.

AVG; de privacywet

Tegenwoordig is privacy van groot belang. Om personen tegen misbruik van hun privégegevens te beschermen heeft de overheid in 2018 AVG ingeroepen. AVG staat voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit staat ook wel bekend als de privacywet. Deze wet is zorgt ervoor dat de privacyregels in alle Europese landen hetzelfde zijn. Over het algemeen doen organisaties hun best om te voldoen aan deze wet. Om hieraan te kunnen voldoen, gebruiken deze bedrijven technieken om data veilig te bewaren en toegankelijk te maken voor de juiste personen.

E-mail beveiligen op een betrouwbare manier

Tegenwoordig maakt iedere organisatie gebruik van e-mails. Over het algemeen worden offertes via de mail verstuurd en worden klanten op de hoogte gehouden van ontwikkelingen via de mail. Ook intern in de organisatie wordt gebruik gemaakt van e-mails. Zo worden zakelijke gegevens intern met elkaar gedeeld. Veel bedrijfsgevoelige en privacygevoelige bestanden worden via de mail gedeeld. Tijdens het e-mailen worden deze bestanden toegevoegd en deze mogen niet in de handen vallen bij mensen met verkeerde intenties. Tijdens het versturen van e-mails kunnen stappen genomen worden om te voorkomen dat de gegevens in de verkeerde handen komen. Een betrouwbare e-mail beveiliging houdt zakelijk mailverkeer veilig.

Wanneer zijn e-mails veilig?

Het is belangrijk om ervan op de hoogte te zijn wanneer e-mails veilig zijn. Indien e-mails voldoen aan een aantal kenmerken, dan worden de e-mails gezien als veilig. Een kenmerk is dat het e-mail account goed beveiligd moet zijn. Daarnaast dient de informatie in de e-mail niet gewijzigd te kunnen worden door andere personen. Naast deze kenmerken, dienen de e-mails niet onderschept te worden door ongewenste personen en dient er onderweg niet meegekeken te worden door deze personen. Tot slot dienen e-mails verzonden te worden via een beveiligde verbinding. Indien de e-mails voordoen aan deze bovengenoemde kenmerken, dan mag de e-mail als veilig worden beschouwen.