Als je als bedrijf zijnde de stap wilt nemen om online te gaan factureren zou je een overweging moeten maken of dat in jouw situatie nou echt zinvol is. Wij hebben de voor- en nadelen beschreven in deze blog om jou te helpen bij het maken van deze keuze.

Nadelen van online factureren

  1. Online factureren is net iets meer geschikt voor freelancers dan voor bedrijven met meerdere mensen aan het werk. Dat komt omdat je met een normaal bedrijf (alle andere bedrijfsvormen) veel verschillende facturabele uur soorten / diensten hebt. Dit brede portfolio maakt online factureren over het algemeen en lastige taak.
  2. Als de partij waarnaar jij gefactureerd hebt failliet gaat dan betekent dat jij geen controle meer hebt over de door jou gestuurde factuur. Het kan zo zijn dat deze partij nog steeds over jouw factuurgegevens beschikt terwijl dat dan niet meer hoeft. Je weet met online factureren niet waar deze factuur gegevens uiteindelijk weer terecht.
  3. De meeste online factuurapplicaties hebben geen koppeling naar een boekhoudpakket. Dit maakt het ordenen van jouw online facturaties lastiger.

Voordelen van online facturatie

  1. Een voordeel van online facturatie is dat je altijd online inzicht hebt op al je facturaties. Je kunt zo ook een zoek knop gebruiken waardoor het nog overzichtelijker wordt allemaal.
  2. Wat ook makkelijk kan met online facturatie is dat je eenvoudig een professioneel design maakt voor je facturaties.
  3. Ook is online factureren een goedkoop alternatief voor complete boekhoudpakketten. Daarnaast is het ook nog efficiënter omdat er veel geautomatiseerd kan worden met online facturatiedienst.

Conclusie

Online factureren heeft dus zo zijn voor en nadelen, zoals boven benoemd. Als jij als bedrijf zijnde je helemaal wilt focussen op je core business dan is het misschien beter om je facturatie uit te besteden. Wij raden dan aan om dit te doen bij het volgende factoring bedrijf. Wij doen dit zelf ook voor bepaalde bedrijven van ons en dit werkt perfect, we hoeven ons nooit meer zorgen te maken over late betalingen.