Een goede werkplek heeft veel invloed op de prestaties die je op werk kan leveren. Als de werkplek goed is, kun je je vaak beter concentreren en zal de kwaliteit van je werk beter zijn. Ook kun je meer doen als je goed geconcentreerd bent. Daar zal je werknemer ook profijt van hebben. 

Geen grote afleidingen in de buurt van je werkplek

Als je aan het werk gaat is het het fijnst als je geconcentreerd bent. Dit lukt niet goed als er veel om je heen gebeurd. Dit kunnen mensen zijn die ergens mee bezig zijn. Dat kan onderhoud van het pand zijn, maar het kan ook zo zijn dat je in een kamer zit met een druk persoon. Misschien maakt die wel veel geluid en heb jij daar veel last van. Aan onderhoud kan niet zoveel gedaan worden. Een straat waar constant mensen lopen kan ook al veel afleiding veroorzaken. Een veel bewegend beeld in de buurt bevordert vaak ook je concentratie niet.

Kleine dingen zoals losse papieren en rommel om je heen, veroorzaakt afleiding. De papieren die je dan ziet zullen je constant bezig houden met wat daarop staat. Misschien moet je de papieren nog verwerken, als je dan iets anders aan het doen bent ben je constant bezig met die papieren die je ziet liggen. Ruim daarom alles om je heen op. 

De plek waar je zit moet comfortabel zijn

Als je aan een bureau zit is het belangrijk dat deze op een fijne manier te gebruiken is. Dat zitten slecht voor je is is algemeen bekend. Beter is het om staan en zitten af te wisselen. Hiervoor zijn speciale tafels ontworpen. Bedrijven als palmberg, produceren dit soort tafels.

Dit zogenoemde zit sta bureau zorgt ervoor dat je door kan werken als je je houding tussendoor wilt aanpassen. Je zult zien dat dit veel klachten kan voorkomen en dus comfortabeler is voor jezelf. Een andere optie zou een yoga-bal kunnen zijn. Hiermee is het belangrijk dat je goed je balans houdt en rechtop blijft zitten.

Een plek waar je je ook even kan terugtrekken op werk is ook erg fijn. Je kunt daar even een goede pauze pakken. Je verzet je gedachten even naar iets anders en kunt daarna weer beter door met het werk.

Een lichte werkplek heeft veel invloed

Licht heeft veel invloed op hoe je te werk gaat. Voornamelijk daglicht doet veel goeds voor een mens. Licht beïnvloedt ons dag- en nachtritme, maar ook beïnvloedt het onze stofwisseling en zelfs de hormoonhuishouding binnen ons lijf wordt door licht beïnvloedt. Veel ramen op je werkplek zullen er dus vaak voor zorgen dat je opgewekter bent op werk. Als dit zo is zul je ook met meer plezier te werk gaan. En zodra je iets leuk vind zul je ook productiever zijn. Zo zie je dat een stel ramen dus meer invloed hebben dan je dacht. Kunst licht is soms als aanvulling ook nodig. Zorg er dan wel voor dat het goed in de ruimte past. Het moet niet te licht worden, maar te donker is ook niet praktisch.