Wanneer je juridische problemen hebt, is dit heel erg vervelend. Wil je bijvoorbeeld gaan scheiden? Ben je ontslagen? Of heeft de gemeente je uitkering stopgezet en ben je het daar niet meer eens? Dit is heel erg vervelend. Er zijn verschillende dingen die je in dit soort situaties kunt doen. Maar wat is het beste wat je hiertegen kunt doen? In dit artikel kun je dat vinden.

Soorten conflicten

Er zijn verschillende soorten conflicten die plaats kunnen vinden tussen personen of eventueel bedrijven. Ook kunnen er conflicten ontstaan tussen een bedrijf en een persoon. Een zakelijk conflict is een conflict tussen personen. De personen van een bedrijf kunnen strijdige belangen hebben. Alle aspecten die je als ondernemer of bedrijf tegenkomt, kunnen leiden tot een conflict. Voorbeelden van dit soort conflicten zijn: aandeelhoudersconflicten, splitsing maatschap, kostendoorbelasting, overname bedrijf en afwikkeling, internationaal conflict, schadebepaling, langlopend huurgeschil, enz.

Voorbeeld situatie

Wanneer je een contract hebt, staan daar voorwaardes in. Bijvoorbeeld dat je wanneer je ontslag neemt, de werkgever je een maand kunt laten uitwerken. Hier moet je altijd rekening mee houden wanneer je bij een bedrijf begint. Lees daardoor altijd goed je contract door. Hierdoor kun je niet voor onverwachte situaties of problemen komen te staan. Hier kan een werkgever namelijk later op terugkomen. Ook wanneer je bijvoorbeeld ten onrechte ontslagen wordt, kun je terugkomen op de overeenkomst die je hebt getekend. Lees daardoor altijd goed en duidelijk je contract. Vraag ook bij onduidelijkheden wat je werkgever hiermee bedoelt.

Mediator Sittard

Wanneer je er onderling niet uitkomt, kun je het beste een mediator Sittard inschakelen. Een mediator Sittard is een onafhankelijk professionele bemiddelaar die je kan helpen een juridisch probleem op te lossen. Een juridisch probleem heeft te maken met wetten en regels. Hier zou de mediator ook over oordelen wanneer deze door een bedrijf niet goed zijn opgevolgd. Een mediator staat niet voor een partij en is dus onpartijdig. Ook zal hij of zij geen standpunt innemen, om een zo eerlijk mogelijke kans te bieden voor beide partijen. De mediator Sittard begeleidt ook onderhandelingen tussen de partijen met het uiteindelijk doel het conflict te beëindigen. Wanneer beide partijen niet toegeven, zal de mediator uiteindelijk uitspraak doen.