Als je slachtoffer bent van een ongeval, dan is het superfijn dat je de ontstane letselschade kunt claimen. In deze blog gaan we je hiervoor een aantal tips geven, zodat je er niet alleen voor staat. Het is natuurlijk alles behalve makkelijk om je schade te claimen (kan een boel juridisch gedoe opleveren) en te herstellen op hetzelfde moment! We geven je tips om dit claimen uit handen te geven!

Wat is letselschade?

Wanneer je slachtoffer bent van een ongeval dan is er letselschade? Dat is de schade aan je lichaam, geest en bezittingen. De eerste twee zijn immaterieel, de derde is materieel. Ze zijn allemaal te berekenen en de gecalculeerde schade wordt in de vorm van een claim op schrift gesteld. Moet je dit zelf doen? We raden je dat sterk af. Een juridisch bureau kan dat voor je doen. Ze nemen dan het dossier van je over. Het is wel belangrijk dat je een zo compleet mogelijk dossier aanlevert. Wat is dat dossier dan precies? We noemen je een aantal punten:

  • Foto’s
  • Politieverslag
  • Getuigenverslagen
  • Rekeningen die je moest betalen ten toe doen van je slachtofferschap
  • Medische gegevens

Het is erg handig dat je een compleet dossier inlevert, zo kan het bureau direct inschatten hoeveel kans je maakt op een schadevergoeding.

Hoeveel kost de juridische hulp?

Het mooie van een juridische bureau is dat ze zorgen dat je gratis ondersteuning krijgt in je zaak. Dit kunnen ze doen, omdat de kosten voor hun hulp in de schadevergoeding ingecalculeerd worden. De tegenpartij (de veroorzaker van het ongeluk) moet alle kosten betalen. Het kan zijn dat deze direct akkoord gaat met de claim, maar evengoed kan het een rechtszaak worden. Het bureau helpt je. Dit heeft het voordeel voor jou dat je je helemaal kunt richten op je herstel.