De kerstperiode is een tijd van goede gemoederen en het uitspreken van waardering voor de relaties in je leven. Niet alleen op privégebied geldt dit. Ook op zakelijk gebied is het erg belangrijk om de relaties goed en positief te houden. Het kan ook geen kwaad om tijdens deze periode de relaties opnieuw aan te halen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat je je relaties laat zien dat jij als zakelijk partner erg blij met ze bent? In deze blog even een aantal mogelijkheden hoe jij je zakelijke relaties op een positieve manier kunt verrassen tijdens deze kerstperiode.

Stuur een kerstkaart of kerstpakket

Kerstpakketten of kerstkaarten zijn niet enkel iets wat je hoeft te sturen naar alleen je personeel. Je kunt ook naar je belangrijkste zakelijke relaties een kerstpakket versturen. Dit is een heel erg leuke en creatieve manier om te laten zien hoeveel deze zakelijke relaties voor jou betekenen. Voor alle overige zakelijke relaties, waarmee je misschien net wat minder betrokken bent, zou je eventueel aan een kerstkaart al genoeg hebben.

Organiseer een kerstgala

Afhankelijk van het budget wat je beschikbaar hebt voor deze feestperiode, kan het leuk zijn om een huis kerstgala te organiseren voor jou, je personeel en je belangrijkste zakelijke relaties. Dit kan zo uitgebreid zijn als je zelf naar wil. houd er rekening mee dat wanneer je en dergelijke evenement wil organiseren, je vaak dient te voldoen aan diverse veiligheidsvoorschriften met betrekking tot brand en of letsel. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan de kerstsfeer erg verpesten!

Kerstuitverkoop

de kerstperiode is ook een uitgelezen kans om leuk met prijzen te stunten. Tijdens de kerst zijn erop heel veel gebieden aanbiedingen te vinden. Dit hoeft niet alleen te gelden voor de consumentenmarkt, ook de zakelijke markt kan met deze aanbiedingen meedoen! Je kunt er bijvoorbeeld aan denken om voor je belangrijkste zakelijke relaties vouchers te mailen waarmee zij korting kunnen krijgen voor een bestelling gedurende de komende feestperiode.